Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η Αυτοεκτίμηση στην ζωή μας


Πόσες φορές έχετε αισθανθεί και αναρωτηθεί με τον παρακάτω τρόπο;

-Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου είναι καλύτεροι από μένα.
-Δυσκολεύομαι πολύ να πω όχι όταν μου ζητούν κάτι.
-Συνήθως δεν τα καταφέρνω με ότι ασχολούμαι.
-Δυσκολεύομαι να μιλήσω με άτομα του άλλου φύλλου.
-Μου είναι δύσκολο να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου.
-Αποφεύγω να μιλήσω δημόσια

Αυτές και άλλες αποθαρρυντικές σκέψεις συνήθως έρχονται στον νου μας όταν καλούμεθα να αναλάβουμε να διεκπεραιώσουμε κάποια εργασία ή να εκτεθούμε σε κάποια συνάντηση με κάποιον σημαντικό για εμάς άνθρωπο. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αίσθηση μη επαρκούς αυτοεκτίμησης που έχουμε για τον εαυτό μας.
Η αυτοεκτίμηση, είναι ο βαθμός πίστης στον εαυτό μας, ο οποίος βασίζεται στην αίσθηση της επάρκειας, την αίσθηση της δύναμης και της αντοχής του εαυτού μας. Τα τρία κύρια στοιχεία αυτής της έννοιας είναι η αγάπη για τον εαυτό μας, η θετική εικόνα που σχηματίζει ο καθένας από μας για το άτομό του και η εμπιστοσύνη που έχουμε στις δυνατότητές μας.
Η θετική εικόνα για τον εαυτό μας είναι μια εσωτερική δύναμη που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες, ενώ αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση των φιλοδοξιών και των σχεδίων μας..
Σ’ αυτήν την διημερίδα θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το σημαντικό θέμα της αυτοεκτίμησης με τρόπους που θα μας επιτρέψουν αρχικά να κατανοήσουμε τον βαθμό αυτοεκτίμησης του εαυτού μας, τις πιθανές επιπτώσεις της χαμηλής αυτοεκτίμησης στην ζωή μας, να διακρίνουμε την ρεαλιστική εικόνα του εαυτού μας και τέλος να αναπτύξουμε τρόπους ενδυνάμωσης της αίσθησης εαυτού μας.

Η διημερίδα περιλαμβάνει θεωρητική κάλυψη του θέματος βασισμένη στην Προσωποκεντρική θεωρία Προσωπικότητας, περιλαμβάνει ασκήσεις ατομικής διερεύνησης, ομάδα συζήτησης για ανταλλαγή προβληματισμών, καθοδηγούμενους οραματισμούς, και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης. Το σεμινάριο ξεκινά Σάββατο 10.00 και τελειώνει 18.00 και την Κυριακή ξεκινά 10.00 και τελειώνει 15.00. Διατίθεται ελαφρύ γεύμα.
Διεύθυνση Ελ.Βενιζέλου 27, Ν.Σμύρνη στάση τραμ Αγ.Φωτεινή.
Το κόστος είναι 60 ευρώ και για τους φοιτητές είναι 40 ευρώ.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για συμμετοχή μπορείτε να καλέσετε στο 6978944696.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου