Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σεμινάριο εργασιακών σχέσεων


1. ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πόσο νομίζουμε ότι ακούμε και στην συνέχεια καταλαβαίνουμε αυτό ακριβώς που εννοεί ο άλλος; Πόσο είμαστε σίγουροι ότι μας κατανοούν οι συνάνθρωποί μας;
Κάποιες φορές, νοιώθουμε ότι αποτύχαμε σε μια σημαντική προσωπική η εργασιακή μας υπόθεση, διότι δεν χειριστήκαμε ικανοποιητικά το εργαλείο της επικοινωνίας.
Έχουμε νοιώσει άβολα στις σχέσεις μας, δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε με καινούριους ανθρώπους, ή φοβόμαστε να διεκδικήσουμε σχέσεις και δικαιώματα που θεωρούμε ότι μας ανήκουν.
Ο τρόπος που επικοινωνούμε είναι η κινητήριος δύναμη και το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες για να επιτύχουμε και εν συνεχεία να πραγματώσουμε αξίες στην ζωή μας.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό στοχεύει να επιτύχει με Θεωρητική και Βιωματική εκπαίδευση την απόκτηση δεξιοτήτων καλύτερης επικοινωνίας. Περιλαμβάνει έννοιες :
Eνεργητικής ακρόασης, Eνσυναίσθησης, ΕΓΩ μηνύματος και θεωρίες των C.Rogers και T. Gordon.
Το σεμινάριο διεξάγεται ευχάριστα, με Προσωποκεντρικό τρόπο. Λαμβάνουν μέρος όσοι θέλουν και περιλαμβάνει role playing και άλλες ασκήσεις.
Σε ένα κλίμα ευαισθησίας , διακριτικότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου, διερευνώνται δυσκολίες επικοινωνίας και δίδεται η δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων.
Κάποια από τα οφέλη της καλύτερης επικοινωνίας είναι:
Η απόκτηση του σεβασμού των άλλων , η αυτοπεποίθηση, η άνεση και η ηρεμία στην συνομιλία, ο χειρισμός συγκρούσεων, η ακριβής σύλληψη νοήματος εννοιών, η επίτευξη στόχων, ικανότητα διαχείρισης των διαφωνιών και τέλος
οι καλύτερες εργασιακές και προσωπικές σχέσεις.
Διάρκεια Σεμιναρίου

10.00 – 18.00

2. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Τα συναισθήματά μας καθορίζουν την επιτυχία και την ευτυχία στη ζωή μας. Είναι εκείνα που κάποιες φορές μας οδηγούν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις και να εκπληρώνουμε υποχρεώσεις που είναι πολύ σημαντικές στην ζωή μας.
Η ικανότητα κατανόησης και χειρισμού των συναισθημάτων μας, είναι ο δείκτης της Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. που μας διακρίνει και μέσα από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει 80% σε μία «επιτυχημένη» ζωή.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Η έννοια της Συναισθηματικής νοημοσύνης

Με τον όρο συναισθηματική νοημοσύνη εννοούμε ένα εύρος δεξιοτήτων που αφορούν στην αναγνώριση, κατανόηση και χειρισμό των συναισθημάτων του εαυτού μας και των άλλων. Κάποιες από αυτές αναλυτικότερα είναι οι ακόλουθες:
o Ικανότητα αυτοεπίγνωσης και κατανόησης, δηλ. να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε το είδος του συναισθήματος που βιώνουμε κάθε στιγμή (π.χ. φόβο, θυμό, χαρά, ανησυχία, πανικό, κ.α.)
o Αυτοέλεγχος και Έλεγχος παρορμήσεων , είναι πολύ σημαντικός καθώς γνωρίζοντας τα δικά μας συναισθήματα είμαστε ικανοί να εκτιμήσουμε καλύτερα μια κατάσταση και να αντιδράσουμε ανάλογα και επιτυχώς κάθε στιγμή.
o Προσαρμοστικότητα και η ευελιξία δηλ.η ικανότητα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, αντιμετώπισης δυσκολιών και εμποδίων.
o Ενσυναίσθηση δηλ. η ικανότητα κατανόησης και το ενδιαφέρον για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πράξεις των άλλων επιτυγχάνουν καλύτερες σχέσεις με τους οικείους μας και τους άλλους ανθρώπους.
o Η δυνατότητα αισιοδοξίας και Δημιουργίας νέων ιδεών. .
o H ικανότητα για Ομαδική δουλειά και Συνεργασία.
Το σεμινάριο της συναισθηματικής νοημοσύνης μας εμπνέει και μας βοηθά να κατανοήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους. Μας εισάγει στον κόσμο των συναισθημάτων που συνήθως είναι απωθημένος και κρυφός. Η ζωή μας γίνεται ουσιαστικότερη, περισσότερο συνειδητοποιημένη και γεμάτη αυθεντικότητα και ομορφιά. Οι φόβοι από ανέκφραστα και μη αναγνωρισμένα συναισθήματα φωτίζονται και χάνουν την βαρύτητά τους. Νέες προοπτικές δίνουν την θέση τους στις παλαιές δυσκολίες.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει Θεωρητική και Βιωματική εκπαίδευση με ασκήσεις
Role playing για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.


Διάρκεια Σεμιναρίου

10.00 – 18.00

3. Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

Η αυτοεκτίμηση δεν ταυτίζεται πάντοτε με την πραγματική αξία του ατόμου. Συμβαίνει, λοιπόν, άνθρωποι με πολλές ικανότητες και αρετές να μη διαθέτουν την ανάλογη αυτοεκτίμηση, ενώ, αντίθετα, άλλοι με περιορισμένες δυνατότητες να αναπτύσσουν υψηλή αυτοεκτίμηση.
Έχει διαπιστωθεί, μέσα από πολλές μελέτες, ότι τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση αποδέχονται τον εαυτό τους και βρίσκονται σε αρμονική σχέση μαζί του, αναγκαία προϋπόθεση για τη διασφάλιση ψυχολογικής ισορροπίας. Αναπτύσσουν καλές διαπροσωπικές σχέσεις και η προσαρμογή τους σε νέο περιβάλλον συντελείται ομαλά, δίχως να παρακωλύεται από ανυπέρβλητα προβλήματα, ενώ διακρίνονται για τη συναισθηματική τους σταθερότητα. Είναι πιο ευτυχισμένα και εξοπλισμένα με αντοχή για να αντιμετωπίζουν - αγχώδεις περιβαλλοντικές καταστάσεις. Βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ υποκύπτουν δύσκολα σε εξωτερικές πιέσεις για συμμόρφωση.
Αντίθετα, τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν έχουν αρμονική σχέση με τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση με τους άλλους. Το υπέρμετρο άγχος τα καταβάλλει και καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσαρμογή τους, ενώ συχνά παρουσιάζουν δείγματα εσωτερικής ανησυχίας, γιατί θεωρούν ότι είναι ανίσχυρα και αβοήθητα

Στον τομέα της εργασίας ο ρυθμός των εργασιακών απαιτήσεων είναι τόσο γρήγορος, που πολλές φορές κάποιος μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του ανεπαρκή.
Ακόμη και τα άτομα τώρα, που πιστεύουν στον εαυτό τους, τείνουν να αμφισβητούνται κάτω από συνθήκες πίεσης. Η αυτοεκτίμηση του ατόμου χρειάζεται συνεχώς να εξετάζεται και να ενδυναμώνεται ώστε να δύναται το άτομο να ανταπεξέρχεται στις πολλαπλές απαιτήσεις της ζωής του.

Στο σεμινάριο αυτό, μαθαίνουμε τον βαθμό αυτοεκτίμησης που έχουμε μέσα από κατάλληλο ερωτηματολόγιο και εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας σε νέες αντιλήψεις για την εικόνα μας.
Η ενδυνάμωση, και η αυτοπεποίθηση είναι ο κύριος στόχος του σεμιναρίου και επιτυγχάνεται μέσα από διάφορες ασκήσεις και συγκεκριμένες ψυχοθεραπευτικές πλαισιώσεις.

Διάρκεια Σεμιναρίου

10.00 – 18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου